Profiel

Meindert Brouwer

Meindert Brouwer (1951) is een onafhankelijk adviseur in communicatie en duurzame ontwikkeling, natuurbeschermer en schrijver.  Hij is gespecialiseerd in de economische waarde van natuur. Door zijn brede ervaring en interesse is Brouwer bekend met ontwikkelingen in vele sectoren in de samenleving.

Brouwer begon zijn loopbaan als journalist. Vervolgens werkte hij in dienst van Bosch & Keuning Uitgevers & Drukkers, KPMG Accountants en Consultants en tien jaar voor het Wereld Natuur Fonds. In 2005 vestigde Brouwer zich als zelfstandig adviseur.

In 2007 publiceerde Brouwer het boek Amazon Your Business / Kansen en oplossingen in het regenwoud over een duurzame boseconomie in de Amazone. Het boek verscheen gelijktijdig in vier talen: Engels, Nederlands, Spaans en Portugees. In 2012 publiceerde hij The Ecosystem Promise. Dit boek gaat over nieuwe wegen in de economie, gebaseerd op de natuur. Het bevat visies van topeconomen en leiders in natuurbescherming en presenteert best practices uit de hele wereld. Beide boeken zijn goed ontvangen en gedistribueerd naar meer dan 80 landen. Ga voor meer informatie naar http://amazonyourbusiness.com en http://www.ecosystempromise.net