Publicaties

Meindert Brouwer publiceert regelmatig over duurzame ontwikkelingen in diverse tijdschriften.

Partnerships between NGOs and companies can protect ecosystems, The Guardian August 2013
Shanghai-Parijs 100% electrisch. P+ November-December 2010
Wat koop ik als ik bos koop? P+ November-December 2009

Boeken:

  • The Ecosystem Promise – juni 2012
  • Amazon Your Business / Kansen en oplossingen in het regenwoud – juni 2007

Boek: The Ecosystem promiseIn juni 2012 verscheen The Ecosystem Promise, een internationaal boek voor het algemeen publiek, ondernemers en studenten over betalen voor diensten van de natuur: voedsel, water, medicinale planten, waterzuivering, bestuiving van gewassen, bescherming tegen overstromingen en meer.  Het boek laat zien dat natuurbehoud en natuurherstel bijdragen aan watervoorziening, voedselveiligheid, armoedebestrijding en nieuwe banen. Het toont ook dat verantwoord gebruik van natuur vaak goedkoper is dan het bouwen en onderhouden van technische installaties en bouwwerken.

The Ecosystem Promise presenteert best practice-projecten uit de hele wereld. Het bevat toegankelijke analyses van topeconomen, nieuwe economische concepten, getuigenissen van lokale mensen uit alle continenten en een netwerksectie met contactgegevens en belangrijke websites.

Het boek van 228 pagina’s in kleur is  prachtig ontworpen door Studio Olykan in Amsterdam en rijk geïllustreerd met 228 foto’s.

‘The Ecosystem Promise is een prachtig boek.’
Ashok Khosla, President van de Club van Rome

‘The Ecosystem Promise is een zeer inspirerend en mooi boek met bijdragen van vele prominente deskundigen. ’
Herman Mulder, voorzitter Global Reporting Initiative

Meindert Brouwer en Julia Marton-Lefèvre

Directeur-Generaal van IUCN Julia Marton-Lefèvre neemt The Ecosystem Promise in ontvangst in Rio de Janeiro.

The Ecosystem Promise is gepubliceerd met steun van het Wereld Natuur Fonds, ontwikkelingsorganisatie Hivos, IUCN, Wetlands International, het Zwitserse Staatssecretariaat voor Economische Zaken SECO en de International Tropical Timber Organization ITTO. De Ecosystem Services Partnership (ESP) en BirdLife International droegen inhoudelijk bij.

De internationale lancering van The Ecosystem Promise vond plaats tijdens de UN-conferentie over duurzame ontwikkeling Rio+20, juni 2012 in  Rio de Janeiro.

Voor meer informatie en bestellingen gaat u naar www.ecosystempromise.net

In 2007 maakte Brouwer het boek Amazon Your Business / Kansen en oplossingen in het regenwoud,  de eerste gids voor duurzame producten uit de regenwouden van alle Amazonelanden: Brazilië, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia, Venezuela, Guyana en Suriname. Het bevat interviews met producenten en ministers in de Amazone, lokale bewoners, experts en leiders van internationale organisaties. Brouwer gaf het boek gelijktijdig in vier edities uit: Nederlands, Engels, Spaans en Portugees. In 2008 verschenen de tweede, uitgebreide druk Engels en Portugees. Het boek is inmiddels naar 88 landen gedistribueerd. Voor recensies, interviews met Meindert Brouwer en het bestellen van het boek gaat u naar www.amazonyourbusiness.nl